سلامت نیوز : رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از فروکش کردن موج سوم بیماری آنفلوانزا در کشور، تشخیص قطعی ۶۸۰ مورد شدید از این بیماری در نیمه دوم امسال و مرگ ۲۲ ایرانی بر اثر آنفلوانزا در این مدت خبر داد.
محمد مهدی گویا در گفت و گو با فارس گفت: موج اول بیماری آنفلونزا از اواسط آبان تا 25 دی در کشور ایجاد شد. ویروس H3N2 عامل بروز این موج بود، بعد از آن موح دوم شیوع آنفلوانزا را از 25 دی تا 25 بهمن شاهد بودیم که بیشتر موارد آن آنفلوانزای نوع B بود و از اوایل اسفند نیز موج سوم این بیماری شروع شده که با ویروس H3N2 هنوز وجود دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: شواهد نشان می دهد، موج سوم بیماری آنفلوانزا در حال فروکش کردن است اما هنوز تمام نشده است، انتظار وزارت بهداشت است که تا پایان امسال این موج از بیماری آنفلونزا روند کاهشی خود را ادامه دهد.
وی اضافه کرد: مهمترین استانهایی که هنوز شیوع موج سوم بیماری آنفلوانزا در آن ادامه دارد، استانهای لرستان، ایلام، خراسان جنوبی و هرمزگان هستند،علاوه بر آنها موج سوم بیماری آنفلوانزا هنوز در استانهای تهران،مازندران، گیلان،فارس و کرمان ادامه دارد.
گویا گفت: از ابتدای شروع موج اول بیماری آنفلوانزا تاکنون 680 مورد شدید این بیماری شناسایی شد که همگی آنها در بیمارستان بستری شدند و البته از این تعداد 22 نفر فوت کردند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: اکثر افرادی که بر اثر این بیماری فوت کردند، یا افراد مسن بودند یا افراد مبتلا به یکی از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان یا بیماریهای تنفسی مبتلا بودند که با وجودبستری در بیمارستان به علت شدت عوارض جان خودرا از دست دادند.
وی گفت: البته این تعداد فوتی از بیماری آنفلونزا بسیار کمتر از حد انتظار بود و حد انتظار مرگ ناشی از این بیماری حدود یک درصد موارد قطعی شدید است.
وی ادامه داد: 13 آزمایشگاه قطب آنفلوانزا در کشور تمام موارد این بیماری را رصد و آزمایش میکنند و گزارش موارد قطعی را به صورت آنلاین و روزانه به ستاد وزارت بهداشت اعلام می کنند، البته موارد خفیف این بیماری گزارش نمیشود و در مواردی حتی خود فرد به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمیکند و خود به خود خوب میشود.
گویا اضافه کرد: در موج سوم بیماری آنفلوانزا که هنوز ادامه دارد حدود 60 درصد موارد ابتلا آنفلونزای H3N2 بود و بیش از 35 درصد موارد نیز آنفلوانزای نوع B بود و بقیه سایر انواع این بیماری را شامل می شد.
وی گفت: موج سوم بیماری آنفلوانزا هنوز تمام نشده و از مردم میخواهیم برای جلوگیری از گسترش این بیماری آداب بهداشت فردی را هنگام عطسه و سرفه و نگهداشتن فاصله مناسب از دیگران رعایت کنند.
پیشنهاد سردبیر
-
وقتی ربات جراح روی دست پزشک بلند شد
یک ربات جراحی پیشرفته به نام «اس آرتی-اچ» توانست بخشی از عمل برداشتن کیسه صفرا را به طور کاملاً خودکار و بدون دخالت انسانی روی یک بیمار مصنوعی با موفقیت انجام دهد.
-
چگونه بفهمیم بیش از حد قند مصرف میکنیم؟
شکر خوشمزه است، اما زیادهروی در مصرف آن میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد. اگر هر یک از نشانههای زیر را در خود مشاهده میکنید، بهتر است میزان قند مصرفی خود را بازبینی کرده و در صورت نیاز، مصرف آن را کاهش دهید. رژیم غذایی متعادل و آگاهانه میتواند تفاوت بزرگی در سلامت جسمی و روانی شما ایجاد کند.
-
ترسهای دائمی؛ پیامد آلودگی خبری
اخبار داغ در شبکههای اجتماعی بسیاری از خانوادهها را در معرض حملات روانی بیوقفهای قرار داده ،اخباری که آثارش گاه عمیقتر از تهدیدهای فیزیکی است. ترس، بیثباتی روانی و اضطراب مزمن، پدیدههاییاند که در فضای «جنگ رسانهای» و اخبار نگرانکننده، گریبان بزرگسالان و کودکان را همزمان گرفتهاند.
-
چرا گرمازدگی خطرناک است؟
تعریق منجر به ازدستدادن مایعات و نمک بدن میشود و از همه مهمتر، تعادل بین آب و املاح در بدن را تغییر میدهد.
-
کدام افراد چاق نیاز به جراحی لاغری دارند؟
یک متخصص جراحی لاغری پیرامون لاغری افراد نیازمند به جراحی چاقی توضیح داد و گفت: مقدار عدد BMI یا شاخص توده بدنی هر فرد بیانگر نوع نیاز او به انجام جراحی لاغری است.
-
چرا آب کله پاچه برای نوزاد سم است؟
بنا براعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، «دستگاه گوارش نوزاد و فرد بالغ از نظر هضم و جذب موادغذایی متفاوت است و در مقایسه با بزرگسالان ظرفیت جذب چربی در نوزادان بسیار محدود است؛ بنابراین بههیچعنوان تغذیه تکمیلی را با آب کلهپاچه که سرشار از چربی است آغاز نکنید.»
-
فواید خوردن پسته در شب
مطالعهای جدید نشان داد که مصرف شبانه پسته بهمدت ۱۲ هفته، ترکیب باکتریهای روده را تغییر میدهد.
-
تشخیص پارکینسون با کمک جرم گوش
پژوهشی جدید نشان میدهد که ترکیبات آلی فرّار (VOCs) موجود در جرم گوش میتوانند سیگنالهای شیمیایی اولیهای از بیماری پارکینسون را در خود داشته باشند.
نظر شما